Liepos 1-9 dienomis Jonavos šv. Apaštalo Jokūbo parapijos katalikiškas jaunimo centras „Vartai“ kaip ir kiekvieną vasarą pakvietė mažuosius į vaikų poilsio stovyklą Berčiūnuose, Panevėžio rajone.  Maždaug šimtas vaikų iš Jonavos, Ukmergės, Vilniaus, Panevėžio ir kitų šalies miestų susirinko į jubiliejinę – dvidešimtąją – stovyklą, kuri šiemet buvo pavadinta „Išdrįsk! Tiesa padarys Jus laisvus“.

IMG_0229Devynias dienas trukusios stovyklos pagrindinis tikslas – skatinti pagarbų tarpusavio IMG_0466bendravimą, išdrįsti atskleisti neatrastus talentus, stiprinti vaikų pasitikėjimą savimi, pagarbą sau ir aplinkiniams, savarankiškumą bei atsakomybės jausmą. 23-jų vadovų komanda kiekvieną dieną stovyklautojus kviesdavo užsiimti vis kita, netradicine veikla: protmūšis, žaidimų popietė, kino seansas, mugė, robinzoniada, spalvų karnavalas, susikaupimo vakaras, šokių ir dainų vakarai, angelų diena, visų laukiamas naktinis žaidimas… Nepamiršta ir valstybinė šventė – liepos 6-ąją stovyklautojai minėjo giedodami himną kartu su viso pasaulio lietuviais bei mokydamiesi tradicinių liaudies šokių. Teminių užsiėmimų metų vaikai mokėsi giesmų ir dainų, gilino savo liturgines žinias, šoko tradicija tapusį stovyklos šokį, žaidė ir ugdė savo kūrybiškumą rašydami stovyklos metraštį bei išbandydami naujas dailės rūšis, pasitikrino žinias mokslo būrelyje ir pan.

IMG_0530Paskutinę stovyklos dieną vadovų komanda kvietė tėvelius atvykti į baigiamąjį koncertą, po kurio laukė piknikas. IMG_0280Koncerto metu stovyklautojai pristatė pačius geriausius ir labiausiai nustebinusius pasirodymus, o juos lydėjo audringos tėvelių ovacijos. Baigiamuoju stovyklos akcentu tapo tradicija tapęs stovyklos filmas, apibendrinantis visus nuotykius ir džiaugsmingas akimirkas, nutikusias stovyklos metu (kviečiame video pažiūrėti paspaudus čia)

Vienas iš didžiausių stovyklos uždavinių – siekti, kad kuo daugiau vaikų galėtų gauti kokybišką ir turiningą poilsį vasaros metu, tad su Jonavos rajono savivaldybės pagalba iš dalies buvo kompensuoti kelialapiai tų stovyklautojų, kurie gyvena mažiau galimybių turinčiose šeimose.  Kad stovyklai nepritrūktų įvairių priemonių, leidžiančių įgyvendinti programą, pagalbos ranką ištiesė rėmėjai. Vyriausia stovyklos vadovė Inga Petrikonienė kartu su visa komanda širdingai dėkoja UAB „Likmerė“, Lietuvių Katalikų Religinei Šalpai, Achemos darbuotojų profesinei sąjungai bei Jonavos rajono savivaldybei.

Nors ką tik praūžė jau dvidešimtoji stovykla, galime jus patikinti – kitais metais jūsų laukia ne mažiau smagus vasaros nuotykis!

 

Gabrielė Ruseckaitė, KJC „Vartai“ savanorė

IMG_0384 IMG_0457 IMG_0480