Prasidėjo vasaros atostogos. Ne vienas tėvelis susimąstė, o ką veiks jų atžalos. Kaimas?  Kompiuteris ar telefonas rankose? Kiemas? Namai? Stovykla? Pastarosios ne pigios ir ne kiekvienas išgali nupirkti kelialapį.  Jonavos šv.Jokūbo parapijos bendruomenė  – jaunimo centras „Vartai“ Šeimų maldos grupė, Šiluvos draugija bei tikybos mokytojai – pakvietė vaikus į dieninę stovyklą „Išdrįsk!“,  kurios pirmoji pamaina vyko birželio 12-16 dienomis.

     IMG_0384Šioje katalikiškoje stovykloje ugdomas vaikų dorovinės vertybinės nuostatos, pagarba, iniciatyvumas, atsakomybė, kūrybiškumas, patriotiškumas, taikyti įvairūs aktyvūs ugdymo metodai, suteikta galimybė dalyvauti tęstinėje veikloje Jonavos mieste, tikinčiųjų bendruomenėje – parapijoje. Pagrindinis stovyklos tikslas  –  užtikrinti ir garantuoti įvairių šeimų (daugiavaikių, socialinės rizikos ir pan.)  vaikų ir paauglių vasaros poilsį, stiprinti sveikatingumo, pilietinės bei religinės atsakomybės, saviraiškos įgūdžius; padėti iš naujo suprastiIMG_0652 bendravimo ir bendradarbiavimo svarbą.

Viena diena –  1 euras! Pirmąją stovyklos dieną susirinko gausus būrys šv. apašt. Jokūbo parapijos  šeimų vaikų. Virš 40 vaikų turiningai praleido penkias dienas. Jaunieji stovyklautojai kūrė taisyklės, žaidė įvairius žaidimus, žiūrėjo animacinį filmą, keliavo į Jonavos Krašto muziejų, kuriame turėjo net du edukacinius užsiėmimus – „Etninio tapatumo ženklai kasdienybėje: lininio maišelio dekoravimas“ ir „Švento Jono vakarėlį“. Nuoširdžiai dėkojame šauniai  darbuotojai Rasai Libienei, kurios entuziazmu užsikrėtė ne tik vaikai, bet ir savanoriai.  Mažiesiems stovyklautojams gardu ir smagu buvo ragauti  šviežiai sumuštą sviestą, pagardinti bulvę linų pagardu, pasidabinti originaliu lininiu maišeliu ar padovanoti tėveliams savo rankomis dekoruotą servetėlę. Daug įspūdžių suteikė kelionė į Guronis – kardinolo V. Sladkevičiaus tėviškę, apsilankymas Televizijos bokšte ir, žinoma,  linksmosios pramogos vandens parke. Dėkojame Jonavos Sporto arenos savanoriams ir darbuotojams – Nagliui ir Evaldui – už galimybę aplankyti areną, pamatyti salę, sužinoti apie renginius. Paskutiniąją dieną šventoriuje vaikai kepė dešreles, zefyrus, ir atsisveikino iki kitos pamainos, kuri vyks liepos antroje pusėje.  Stovyklavimo akimirkos užfiksuotos nuotraukose, kurias galima  pamatyti Šv. apašt. Jokūbo bažnyčioje.

Daugiau nuotraukų galima rasti paspaudus ČIA

 

Inga Petrikonienė

KJC „Vartai“ koordinatorė