aaa_dsc1122_700x458

Gailestingumo durų atvėrimas Kaišiadorių Kristaus Atsimainymo katedroje

Jonavos šv. apaštalo Jokūbo parapijiečiai balandžio 16 dieną nusprendė aplankyti Kaišiadorių Kristaus Atsimainymo katedrą, kurioje atvertos gailestingumo durys. Ir nuspręsta padaryti ne autobusu, traukiniu ar kita transporto priemone, o tiesiog nueiti iki jos savomis kojomis ir pajusti ėjimo piligrimystę.

kaisiadoriu-katedra-62175429

Kaišiadorių Kristaus Atsimainymo katedra ir koplyčia

Į šį kelią leidosi keletas vyrų iš vyrų maldos grupės, Alfa kursą lankantys asmenys, keletas parapijos jaunimo atstovų ir juos lydintis klebonas kun. Audrius Mikitiukas. Šios kelionės įspūdžiai liko, kuo geriausi, ypatingai pasisekė su pavasarišku oru, kuris keliaujantiems leido pasidžiaugti pavasariu. Kiekvienas einantis keliavo ir su savo asmenine intencija, bet tuo pačiu ir buvo bendrystėje – dalinosi gera nuotaika, šypsena, o sustojus pailsėti ir turimu maistu. Kelionėje netrūko pasikalbėjimo.

Atvykę į Kaišiadorių Kristaus Atsimainymo katedrą piligrimai iš Jonavos šv. apaštalo Jokūbo parapijos perėjo Gailestingumo duris (šios durys atvertos iš katedros į šoninėje navoje esančią Dievo Gailestingumo koplyčią), maldoje išsakė savas intencijas, taip pat apsilankė ir pasimeldė prie arkivyskupo Teofilio Matulionio kapo.

13052627_1043508389061730_1353514404_o

Jonavos šv. apašt. Jokūbo parapijos piligrimai

Kelionė baigėsi ėjimu į traukinių stotį ir greitu parvykimu į Jonavą.

gj-pav_durysŠiais Gailestingumo jubiliejaus metais esame kviečiami leistis į piligrimines keliones ir žengti pro Gailestingumo duris. Pirmą kartą jubiliejų istorijoje Šventosios durys yra atvertos ne vien didžiosiose Romos bazilikose, bet ir vyskupijų katedrose bei kitose svarbiausiose šventovėse. Lietuvoje tokių šventovių yra 15 (visas galima rasti http://katalikai.lt/gailestingumojubiliejus/lietuvoje/sventoves)

 

Įspūdžiais dalinosi piligriminio žygio dalyvė Ieva Nekrošiūtė